Ахтопол

Ахтопол е малък курортен град, разположен на 87 км южно от Бургас. Красивото устие на река Велека е само на 4 км южно от курорта, който предлага два дълги живописни плажа. Още по на юг са красивите плажове на Синеморец и Резово.

  • Ахтопол - информация

    Местоположение: Ахтопол е малък курортен град, разположен на 87 км южно от Бургас. Красивото устие на река Велека е само на 4 км южно от курорта, който предлага два дълги живописни плажа. Водите тук са топли (около 25 °C през лятото) и спокойни.

    Природни забележителности: На 4 км южно от града е запленяващо красивото устие на река Велека. Наблизо е и малкото селце Кости, известно със своите танцьори нестинари. На 3 км северна посока се намира село Варвара. То едно от любимите места на гмуркачите, заради подводните кухини и рифовете от миди и рапани.

    Ахтопол се посещава предимно от хора, които искат да прекарат лятната си почивка на по–усамотено място, а тези, които искат да изживеят незабравими приключения сред девствената природа, определено ще бъдат очаровани от Ахтопол. Още по на юг са красивите плажове на Синеморец и Резово.

    Транспорт: Има редовен автобусен транспорт до Бургас и до Синеморец и Резово.

  • Коментари за Ахтопол  (0)