Златни пясъци

Златни пясъци

Златни пясъци е най-големия курорт на северното Черноморие в България. Курортът заема над 1800 хектара. Намира се на 19 км североизточно от град Варна и на 490 км на изток от София. Интересно място за посещение е скалният манастир „Аладжа манастир”.

  • Златни пясъци - информация

    Местоположение: Златни пясъци е най-големия курорт на северното Черноморие в България. Курортът заема над 1800 хектара. Намира се на 19 км североизточно от град Варна и на 490 км на изток от София. На север от курорта се намира село Кранево, а на юг - ваканционно селище Чайка. Златни пясъци е почти съединен с курортите Св. Св. Константин и Елена и Ривиера. Районът е популярен с най-финния пясък по северното крайбрежие на Черно море в България.

    Атракции: Постоянната умерена температура - 27°C и микроклимата на Златни пясъци правят курорта подходящо място за отдих развлечения. Има много барове, казина, дискотеки, нощни клубове, игрище за голф, водни пързалки, отлични условия за практикуването на всички водни спортове и много други дейности.

    Околности: Интересно място за посещение е скалният манастир „Аладжа манастир”, с богата и интересна история. В наши дни е съхранена малка част от стенописите и иконостасите, но преживяването от изкачването до килиите и обредните места на отвесната скала е незабравимо. Манастирът е обявен за културна забележителност. Има редовен автобусен транспорт от Варна и летище „Варна” до Златни пясъци, както и маршрутни таксита.

  • Коментари за Златни пясъци  (0)