Царево

Царево заема два красиви полуострова на Черно море в България. Курортът се намира на 70 км югозападно от Бургас. Днес Царево предлага много атракции, уют, гостоприемство и безупречно обслужване и е сред най–посещаваните южни черноморски курорти.

  • Царево - информация

    Местоположение: Царево заема два красиви полуострова на Черно море в България. Курортът се намира на 70 км югозападно от Бургас. Днес Царево предлага много атракции, уют, гостоприемство и безупречно обслужване и е сред най–посещаваните южни черноморски курорти. Особено приятни са вечерните разходки по вълнолома, в градския крайбрежен парк или до залива, където се намира църквата „Успение Богородично”.

    Забавления: Царево предлага безброй възможности за забавление, особено за семейства с деца. Има много ресторанти с традиционна българска и европейска кухня, рибни деликатеси и други вкусни изкушения. Централният плаж е малък, но е изключително красив, сгушен сред дърветата на градския парк. В курорта се организират регати, състезания по уиндсърф, подводен лов и други развлечения.

    Забележителности: Градът е заобиколен от буйна зеленина и девствена природа, като могат да се открият и редки видове растения. В бизост до курорта се извисява връх Папия - най–високият в Странджа (502 м). Сред обилната растителност там могат да се видят останки от антична крепост. На север от Царево се простират два от най–посещаваните къмпинга - Нестинарка и Арапя.

  • Коментари за Царево  (0)