Китен

Китен е един от най-привлекателните курорти на южното черноморие в България. Китен се намира на малък полуостров между двата малки черноморски залива Караагач и Атлиман. В тях се вливат реките Караагач и Дяволска.

  • Китен - информация

    Китен е един от най-привлекателните курорти на южното черноморие в България. Китен се намира на малък полуостров между двата малки черноморски залива Караагач и Атлиман. В тях се вливат реките Караагач и Дяволска. И в двете реки се срещат речен и блатен кефал, черна мряна, бяла риба. В курорта има и минерален извор, който се намира близо до къмпинг "Атлиман". Водата идва от дълбочина около 700 м.

    Съчетанието на гористите разклонения на Странджа и морето превръщат Китен в райско място през летния сезон. Плажовете са основната атракция на курорта. Добрите климатични условия, съчетани с особеностите на релефа - затворените заливи, предполагат спокойно море в град Китен през по-голямата част от летния сезон. В близост до Китен се намира парк "Ропотамо". Той е обявен за резерват през 1940 г.

    Паркът обхваща устието на река Ропотамо и има площ 847 хектара. В границите на парка има 4 резервата - "Змийски остров", "Морски пелин", "Аркутино", "Водните лилии. Парк "Странджа" и резерват "Ропотамо" предлагат чудесни условия за екскурзии и пикници. Организират се разходки и обиколки до близките селища - Приморско, Лозенец, Царево, Созопол, Дюни, Несебър и други.

    Условия за селски туризъм предоставят селата Ясна поляна и Писменово, коио се намират в близост до град Китен. Можете да се забавлявате в морето с разходки с яхти, лодки и атракционни влакчета.

  • Коментари за Китен  (0)