Лозенец

Лозенец се намира между Китен и Царево. Курортът е разположен на 60 км от Бургас. Курортът предлага дълъг и красив плаж, както и 2 къмпинга в непосредствена близост.

 • Лозенец - информация

  Разположение: Лозенец се намира между Китен и Царево. Курортът е разположен на 60 км от Бургас. Курортът предлага дълъг и красив плаж, както и 2 къмпинга в непосредствена близост.

  Исторически факти: Селото е основано преди 80 години от хора романтици от близкото село Велика, което няма излаз на морето. Първоначално селището било кръстено на популярния гроздoв сорт „Емберли”, а по–късно е прекръстено на Лозенец, заради многото лозя наоколо.

  Днес Лозенец бързо се разраства и се оформя като привлекателен морски курорт. За това допринася и факта, че много известни личности от България – артисти, музиканти и политици имат вили в селото, и прекарват голяма част от лятото там.

  Спорт и отдих: В северната част на плажа на Лозенец има сърф училище. Може да си вземете яхта под наем или планински велосипеди за разходка в Странджа или в резервата „Ропотамо”. Река Ропотамо ще ви очарова със покойните си чисти води и гъстите лонгозни гори. Сред тези местности има кътчета, в които никога не е стъпвал човешки крак и посетителите ще почувстват красотата и обаянието на девствената природа. Друго незабравимо изживяване е пускането с лодка по течението на река Велека.

  Лозенец предлага пясъчен плаж, дълъг и широк, който по нищо не отстъпва на тези в Слънчев бряг или Златни пясъци. Лазурно, бистро и топло море в комбинация със скалист нос и множество други празни плажове наоколо.

  Нощен живот: Лозенец е малък курорт, но нощният живот тук е много динамичен. Емблематични са заведения като „Alcohol”, “By the Way”, “360 градуса”, в които купонът тече буквално 24 часа. Заради комбинацията от екстремни изживявания и активни нощни емоции, Лозенец е предпочитано място от младите летовници, но и по-улегналите ще релаксират на спокойствие, без да изпитват смущение от непрестанните парти маратони.

  Като цяло Лозенец е едно от местата, на които можете да лежите на златистите плажове и да се отпуснете в уютен хотел, а на следващия ден да сърфирате по вълните и да се втурнете в щуро приключение сред дивата природа. Лозенец ви предлага всичко, от което имате нужда – спокойствие или екстремни емоции, а приятният престой ви е гарантиран.

 • Коментари за Лозенец  (0)