Синеморец

Синеморец се намира на 5 км южно от Ахтопол, много близо до турската граница. Селото е разположено на полуостров, южно от устието на река Велека. Синеморец е известен с прекрасните си плажове и безкрайни гори по поречието на река Велека. Сред туристическите атракции са екскурзия с лодка по река Велека, риболов, фото сафари, вело и пешеходни преходи в Странджа, орнитоложки излети.

 • Синеморец - информация

  Местоположение: Синеморец се намира на 5 км южно от Ахтопол, много близо до турската граница. Селото е разположено на полуостров, южно от устието на река Велека – най-голямата река в Странджа.

  Плажове: До Синеморец има 4 прекрасни плажа с кристално чисти води и безкрайни гори по поречието на река Велека, която се влива в морето. Пред устието на реката има широк залив. Естуарът на Велека образува красива пясъчна коса при вливането си, която представлява красива плажна ивица „Косата“. Това е северния плаж на Синеморец, наречен „Устието”.

  На юг се редуват прекрасни скали, след които са девствените пясъци на плажа „Липите”, ограден от гъсти гори. След него е южния плаж „Бутамята“, а най–близо до турската граница е плажът „Силистар”.

  Настаняване: Синеморец предлага разнообразни вили, семейни хотели и къщи за гости. Източно от курорта, във високата част на полуострова, е местността „Поляните“, застроена с нови хотели.

  Развлечения: Сред туристическите атракции са екскурзия с лодка по течението на река Велека, морски и речен риболов, фото сафари, разходка с планински велосипеди или пеша по маркирани еко-пътеки в Странджа. Организират се и специални орнитоложки излети за любителите на птиците.

  В местността „Каньона“ могат да се видят скалните образувания „Скалата на Сизиф“ и „Пещерата на гълъбите“ и „Разделената канара“, нос Листи и залива „Листи“.

  Североизточно от Синеморец се намира залива „Свети Яни“, където има рибарски пристан, и скалистата местност „Корабите“, където според легендата, са се разбивали старите кораби.

  Територията южно от Синеморец до село Резово представлява защитена местност „Силистар“ с лонгозна гора. По дюните и скалите около Силистар гнездят редки и защитени птици.

 • Коментари за Синеморец  (0)
Вижте още за Синеморец
Вижте още хотели в Синеморец