Слънчев ден

Слънчев Ден е едно от най-популярните и красиви места за почивка в България, което със сигурност ще ви очарова. Курортът се намира на 10 км североизточн от лятната столица на България - град Варна.

 • Слънчев ден - информация

  Местоположение: Слънчев Ден е едно от най-популярните и красиви места за почивка в България, което със сигурност ще ви очарова. Курортът се намира на 10 км североизточн от лятната столица на България - град Варна.

  Климат: Климатът в района на Слънчев Ден е много благоприятен за почивка в България и е близък до този на известните средиземноморски курорти - средните месечни температури на въздуха през лятото са между 23 - 28°С, на морската вода - 24 - 25°С, с около 1700 слънчеви часа от май до септември. Слънчев Ден се намира в непосредствена близост до първия български черноморски курорт "Св. Константин и Елена".

  Комплексът има капацитет около 1300 легла в четири елегантни хотела - хотел Палас, хотел Марина, хотел Вероника и хотел Мираж, построени на самия морски бряг. Курортът се намира в малък тих залив с чудесно източно изложение. Слънчев Ден предлага просторна плажна ивица с дължина 1 км и ширина от 20 до 80м. Тук морето е спокойно с плитко пясъчно дъно, което плавно се свързва с брега. Гостите на курорта могат да се насладят на дълги разходки в разкошен естествен парк с редки дървесни видове.

  Спа и Балнеология: Слънчев ден е популярен и със своите извори с лечебна минерална вода. Минералната вода, извираща на територията на комплекса е с температура 45°С, слабоминерализирана, хидрокарбонатна със съдържание на натрий, калций, магнезий, хлориди и сулфиди изключително подходяща за релаксиращи СПА процедури.

  Лечебна кал от Варненското езеро - средносулфидна, слабоминерализирана с алкална реакция, микроелементи и биоактивни вещества.

 • Коментари за Слънчев ден  (0)
Вижте още за Слънчев ден
Вижте още хотели в Слънчев ден