Кранево

Кранево е малко курортно селце на Северното Черноморие, само на около 20 км от Варна. Кранево очарова посетителите с белите си варосани къщи и градини с цветни лехи. Непосредствено до плажната ивица са къмпингите "Екзотика" и "Интернационал".

  • Кранево - информация

    Кранево е малко курортно селце на Северното Черноморие, само на около 20 км от Варна.

    Кранево очарова посетителите с белите си варосани къщи и покривите с червени керемиди. Почти всяка къща има градина с цветни лехи и китна асма с беседка, на която лъчезарните домакини посрещат своите гости и го черпят с ароматна гроздова ракия. Гозбите са винаги домашно приготвени, а плодовете и зеленчуците са собствено производство.

    Непосредствено до плажната ивица са къмпингите "Екзотика" и "Интернационал". В южната част на плажа, запазена от висок скат на платото, се намира Национален детски комплекс. На север от Кранево, в долината на Батова река има лонгозна гора. Развити са лозарство, овощарство, зеленчукопроизводство. В кранево има 2 детски градини, физкултурно дружество и начално училище. Близо до Кранево са курортните комплекси "Златни пясъци" и "Албена".

  • Коментари за Кранево  (0)