Черноморец

Черноморец е малък и тих черноморски курорт, разположен на 24 км на югоизток от град Бургас на южния бряг на големия Бургаски залив. Черноморец има пет плажа, разделени един от друг от невероятно красиви скалисти брегове и малки заливчета.

 • Черноморец - информация

  Местоположение: Черноморец е малък и тих черноморски курорт, разположен на 24 км на югоизток от град Бургас на южния бряг на големия Бургаски залив. Селището се намира в своеобразна падина край брега, на малък залив до самото море.

  Плажове и климат: Малкият залив, който още от стари времена гърците наричали „Агиос Николас“ (Свети Никола), има формата на морска подкова, обърната с отвора на север. Курортното селище разполага с общо четири плажни ивици, всяка от която е различна сама по себе си. Тук може да намерите както спокойни самотни плажове така и оживени.

  Високите температури на въздуха и водата ви дават възможност да се любувате на морето до късен следобед.

  Черноморец е събрал в себе си красотите на българското черноморие и е уникален със своите пет плажа, разделени един от друг от невероятно красиви скалисти брегове и малки заливчета. Плажовете са безопасни, чисти и спокойни. Осигурени са със задължителните спасителни постове и сигнализация. Тук има прекрасни условия за любителите на сърфа, за риболов, за скокове във вода, за нудизъм и морски пътешествия. 

  Барове и ресторанти: В Черноморец има множество кафенета, от панорамни разположени на брега на морето или на "търговската" улица, до закътани сред зеленината на селския двор. По търговската улица са наредени множество механи, съчетаващи удоволствието от разнообразните шоупрограми, качествените напитки и добрата храна готвена от майстори готвачи. В градчето има две дискотеки за осигуряване на интересен нощен живот. Те работят от 22:30 до зори, едната със зала от 120 човека, а другата на самия централен плаж.

  Забележителности: В непосредствена близост са къмпингите 'Градина', 'Златна рибка' и 'Черноморец'.Селището лежи на живописен полуостров леко вдаден навътре в морето.Плажовете са добре защитени от вятъра със скалист овраг, обраснал в храсти и млади дървета. Всички плажове са изключително подходящи и удобни за къпане и игри на деца и възрастни. Селището лежи на живописен полуостров леко вдаден навътре в морето. Плажовете са добре защитени от вятъра със скалист овраг, обраснал в храсти и млади дървета. Всички плажове са изключително подходящи и удобни за къпане и игри на деца и възрастни, както и за водни спортове.


  Развлечения: Мястото на Черноморец между Бургас и Созопол позволява на летовниците удобен достъп до забавленията и нощния живот и на двата града. В Черноморец преобладават най – вече кафенетата на открито. Един от най – хубавите плажове на българското черноморие е в южна посока от града – къмпинг “Градина”. Много лесно и бързо може да се стигне до него пеша или пък наемайки такси. Курортното градче Черноморец (Св. Никола), е разположено на живописен полуостров в най-южния край на Бургаския залив. Намира се на 24 км. южно от гр. Бургас и на 5 км. от древния град Созопол.

 • Коментари за Черноморец  (0)
Вижте още за Черноморец
Вижте още хотели в Черноморец