Слънчев бряг

Слънчев бряг е най–големият и оживен морски курорт в България. Курорта предлага многобройни хотели, барове и ресторанти, аква-паркове, СПА центрове, бизнес центрове, детски кътове, условия за сърф, водни ски, парапланеризъм, яхтинг, тенис и други развлечения. Слънчев Бряг е носител на наградата „Син флаг”, за екологично чисти плажове.

 • Слънчев бряг - информация

  Местоположение: Най-популярният курорт на Черно море в България е Слънчев Бряг. Перлата на българската ривиера е разположен в южната част на бреговата ивица на България, в залив във формата на полумесец, обърнат на изток.

  Курортът се намира на 32 км северно от Бургас, на 434 км източно от София и е в непосредствена близост до Несебър. Слънчев Бряг е носител на престижната награда „Син флаг”, за екологично чисти плажове. Това е най–големият и оживен курорт в България.

  Забавления: Слънчев бряг предлага 8 километрова плажна ивица със широчина от 30 до 60 м. Финият златист пясък и живописните дюни са чудесна предпоставка за една пълноценна почивка.

  За децата и младите семейства Слънчев бряг е истински рай. Детски площадки и басейни за деца, както и чистите море и пясък са гаранция за чудесен престой. Курортът е носител на еко-приза „Син флаг” за доказани екологични предимства.

  В Слънчев бряг има аквапаркове, многобойни СПА комплекси, летен театър и открито кино, детски кътове, търговски център.

  Много са възможностите за спорт и развлечения. Слънчев бряг предлага идеални условия за сърф, водни ски, парашутизъм, парапланеризъм, яхтинг, тенис, плажен волейбол, мини голф, гребане, боулинг и още безброй забавления.

  Има редовни автобусни линии до Бургас и Варна.

 • Коментари за Слънчев бряг  (0)