Св. Св. Константин и Елена

Св. Св. Константин и Елена

Св. Св. Константин и Елена е разположен на 8 км северно от град Варна сред забележително красива природна местност. Курортът се намира на естествена тераса над морето с височина около 10 - 15 м. Целият комплекс е покрит с многогодишна широколистна гора, която достига почти до брега. Плажната ивица е с дължина повече от 3.5 км.

 • Св. Св. Константин и Елена - информация

  Местоположение: Св. Св. Константин и Елена е разположен на 8 км северно от град Варна. Курортът се намира на естествена тераса над морето с височина около 10 - 15 м. Целият комплекс е покрит с многогодишна широколистна гора, която достига почти до брега.

  Св. св. Константин и Елена е най-старият черноморски български курорт. В периода на социализма се е казвал „Дружба“.

  Плажове и развлечения: Плажната ивица е с дължина повече от 3.5 км.

  В курортния комплекс има тенис кортове, детски площадки, футболно игрище, открити и закрити минерални басейни, яхтени пристанища с капацитет 40 средно големи яхти, интернет клубове, ресторанти и барове, рали писта, условия за практикуване на водни спортове, джетове, сърф и други.

  Настаняване: Св. Св. Константин и Елена предлага разнообразни по категория и удобства хотели и къщи за гости. Много от тях предлагат настаняване по системата „всичко включено“.

  Спа и балнеология: На територията на комплекса има 7 минерални извора, които нямат аналог в Европа. Те са калциево-магнезиеви, слобоминерализирани и извират от дълбочина от 1800 до 2050 метра под земята с общ дебит 175 л/сек. Един от изворите се влива директно в морето и е топъл, което го прави доста посещаван почти целогодишно. Температурата на водата е между 40 и 60 градуса.

  Целогодишно в курорта работят два открити басейна с гореща минерална вода до 55 градуса, единият от които е отворен денонощно. В близост до кораб-ресторант „Сириус“ и грандхотел „Варна“ се намира горещ извор, който се влива в морето и се посещава дори през зимата.

 • Коментари за Св. Св. Константин и Елена  (0)