Бяла

Бяла се намира на красивото крайбрежие на Черно море. Регионът е популярен като богар винарски център. Бяла се намира само на 50 километра южно от Варана и 80 км североизточно от Бургас.

 • Бяла - информация

  Местоположение: Малкото градче Бяла се намира на красивото крайбрежие на Черно море. Регионът е популярен като богар винарски център с традиции във винопроизводтсвото, който датират още от дълбока древност. Бяла се намира само на 50 километра южно от Варана и 80 км североизточно от Бургас.

  История: Първото селище в района на Бяла е възникнало вероятно през VІ в. пр. Хр., около залива на нос Свети Атанас. За това свидетелстват резултатите от подводните археологически проучвания на това място.

  Яхтено пристанище: За развитие на водния транспорт в залива "Свети Атанас" е изградена кейова стена и малко туристическо пристанище за рибарски лодки и малки яхти и 1 място за по-големи плитко газещи морски съдове - тип "Комета".

  Бяла вече предлага няколко големи комплекса, подходящи за семейна почивка и All Inclusive предложения. Тук има великолепно съчетание от обширна плажна ивица с чист светъл пясък и широколистна гора. Тези дадености го определят като перспективно място за пълноценен морски туризъм.

  Между град Бяла и Обзор се намират къмпингите "Луна", "Слънце" и "Простор", които дават възможност за летуване със собствен превоз и палатки.

 • Коментари за Бяла  (0)
Вижте още за Бяла
Вижте още хотели в Бяла