Кошарица

Кошарица е малко село в община Несебър. Намира се в тиха и живописна местност, само на 4 км от Слънчев бряг. Селото е изключително очарователно – запазило е своята чистота и красота. Разположено е в полите на Стара планина. Кошарица интензивно се развива. В посока Слънчев бряг са изградени няколко курортни и вилни селища.

 • Кошарица - информация

  Кошарица е малко село в община Несебър. Намира се в тиха и живописна местност, само на 4 км от Слънчев бряг. Селото е изключително очарователно – запазило е своята чистота и красота. Разположено е в полите на Стара планина и от него се разкриват чудни гледки – на изток се вижда стария Несебър, на юг погледът се спира на Поморие, а при ясно време дори могат да се видят склоновете на Странджа планина. В непосредствена близост до село Кошарица е известният и оживен курортен комплекс Слънчев бряг, който предлага много забавления и богат нощен живот на своите посетители.

  В близост до селото се намира природен резерват „Калината”, в който може да се види естествено находище от блатно кокиче, както и уникалната лонгозна гора на резервата.

  Районът на село Кошарица е включен в Натура 2000, защото от там минава основният въздушен път на прелетните птици – Via Pontica.

  Селото се намира сред девствена природа, в тихо място и в същото време близо до оживените курорти и плажове на Слънчев бряг и Несебър. Всичко това прави село Кошарица притегателно място за множество хора от България и от чужбина, които притежават тук собствени летни вили и ваканционни апартаменти.

  Кошарица интензивно се развива. В селото има нова църква, работещо училище, вилна зона, в посока Слънчев бряг са изградени няколко курортни и вилни селища.

  Почивката в Кошарица е подходяща както за любителите на плажа и динамичния нощен живот, заради близостта си до Слънчев бряг, така и за тези, които искат да намерят тишината и спокойствието на планината сред хълмовете на източна Стара планина.

  Теренът е изключително подходящ за планинско колоездене. Множеството еко-пътеки предлагат условия за преходи, а големият брой малки водоеми ще зарадва привържениците на спортния риболов. Околните гори са обитавани от диви животни и са истински рай за ловците през ловния сезон. Също така предстои изграждането на игрище за голф.

 • Коментари за Кошарица  (0)