Балчик ще става алтернатива на масовия туризъм

Балчик ще става алтернатива на масовия туризъм

Автор inews.bg, 17 юни 2014
дата 17 June 2014

Балчик ще се утвърждава като уникално място със специфичен културен облик и като курорт - алтернатива на масовия морски туризъм. Това предвижда общинският план за развитие до 2020 година. Стратегическият документ вече е приет от общинския съвет.

В следващите години общината ще развива туристическата индустрия и чрез голф, ловен туризъм, подготовка и рехабилитация на спортисти, научно-образователен и конгресен туризъм, за да удължи сезона. Ще насърчава развлекателната и културната индустрия чрез организиране на фестивали, концерти, карнавали. Ще привлича летовници и чрез нови форми на туризъм като посещения на модерни индустриални обекти - фотосоларни и вятърни електроцентрали и други.

Предвижда се специално да бъдат проучени потребностите на различните категории туристи извън сезона - пенсионери, учащи се, изследователи, фермери, ловци, рибари.

В подкрепа на бранша ще бъде подготвена нова софтуерна програма за категоризация на туристическите обекти и ще бъде изработена символика за стандарта на хотели, места за настаняване, заведения за хранене и развлечения.

Коментари за Балчик ще става алтернатива на масовия туризъм (0)