Камен бряг се подготвя за посрещането на July morning

Камен бряг се подготвя за посрещането на July morning

Автор kamenbryag.info, 20 юни 2013
дата 20 June 2013

Най-нетърпеливите да посрещнат Джулая вече са пристигнали на платото в Камен бряг и са разпънали палатките, каза за АСН кметът на селото Добринка Ялнъзова. Заедно с всички, които подготвят посрещането на юлския изгрев е отново и легендарният вокалист на „Юрая Хийп” Джон Лоутън, който също е бил преди обяд на Камен бряг, каза кметицата.

Започнало е поставянето на предпазна лента по брега на морето. По нейното протежение ще бъдат поставени около 500 светещи балони, които ще маркират очертанията на крайбрежната ивица – над километър. Освен естетическа функция тези балони имат и предпазна, за да не се допускат инциденти като миналата година, подчерта Ялнъзова. В момента балоните се транспортират към селото. Те са осигурени от община Каварна. Всеки балон ще осветятва между 2 и 3 метра разстояние.

Доброволци (около 50-60 души) от неправителствената природозащитна организация ЕКО НОРД ще се грижат за безопасността на пребиваващите и за опазване на природата. Отделно морската община е осигурила доброволци за охрана. Ще има и засилено полицейско присъствие в Камен бряг. По брега, в района на огънчето, където по традиция се събират най-много хора, има поставени перманентни метални парапети. Поставени са химически тоалетни на различни места по платото, където могат да бъдат разпъвани палатки, каза кметът на селото. Доброволците от „Еко Норд“ ще раздават флайери, които предупреждават за опасностите на морския бряг и необходимостта от опазване на природата. 

Коментари за Камен бряг се подготвя за посрещането на July morning (0)