Топ 10 ресторанта на морето

Топ 10 ресторанта на морето

На морето ще откриете голям избор от ресторанти и заведения за хранене. Българската кухня е вкусна и разнообразна. Обикновено ястията се комбинират отлично с качествени вина. Черно море предлага безброй морски дарове, така че винаги можете да опитате пресни ястия и морски специалитети.

Едни от най-добрите ресторанти на Черно море в България са:

Ханска шатра в Слънчев Бряг
На север от курортът Слънчев Бряг, високо над морето, ще откриете ресторант "Ханска Шатра", място на забавлението и кулинарните изкуства. Архитектурата му наподобява шатрите на българските ханове. От неговите тераси има чудесен изглед към Слънчев Бряг, Несебър и Свети Влас. Това уникално заведение ще ви предложи приятни часове с разнообразна шоу-програма и приятна музика. "Ханска Шатра" е отворен всеки ден от 09:00 до 24:00. Такси, карета или автобус ще ви отведе до там.  

Джани в Слънчев Бряг
Ресторант „Джани“ се намира на територията на курортен комплекс Слънчев Бряг при базар „Палма“. Основано през 1999 г., заведението продължава да поддържа отличната си репутация и е сред най-елитните в околността. 

Mamacita’s в Слънчев Бряг
Ресторант Мамасита се намира на Централна Алея, до хотел "АЛБА", до МакДоналдс. Тук можете да опитате автентична мексиканска кухня.

Raffaelo Ristorante Слънчев Бряг
Италиански ресторант "РАФАЕЛО" Слънчев Бряг се намира до хотел Витуша. тук можете да опитате великолепна италианска кухня.

Мелницата в Созопол
Ресторант "Вятърна Мелница" е разположен над скалите на стария град. Ресторантът е с оригинален интериор и екстериор и прекрасна гледка към морето и остров св. "Иван". Предлага българска национална кухня, перфектно обслужване, богата фолклорна програма. Работни от 10 до 24 часа.  

Ресторант Нептун в Созопол
Механата "Нептун" се намира на ул. Морски скали" 45. Разполага с две тераси - закрита с 40 места и открита с 20 места, кацнали стъпаловидно върху скалите до "Паликари" (Един от символите на града).  

Ресторант Капитанска среща в Несебър
В подножието на древната крепост днес се намира един от най-добрите ресторанти на Несебър - "Капитанска среща". Сградата е национален паметник на културата от края на 18 век. Запазена е автентичната атмосфера от това време, а неповторимата архитектура я превръща в символ на Стария Несебър. Ресторантът е известен от картички и сувенири изобразяващи стария град. Намира се в южната част и разкрива красива панорама към залива и пристанището. Разполага с няколко нива (тераса, зали, вип-гости), 150 места на открито и 150 места на закрито с възможност за конферентни срещи, коктейли. Предлага рибни черноморски специалитети и българска национална кухня. Тук може да не срещнете истински капитани,но пък със сигурност ще се развеселите от групата рибари с питиета в ръка, седнали на масата пред ресторанта. Те са скулптури но изглеждат като живи.

Хепи Bar & Grill във Варна
Happy Bar & Grill е верига от ежедневни ресторанти в България. Благодарение на изключително доброто качество на храната и високия стандарт на обслужване, в България марката Happy Bar & Grill е най-силната в класа си, а също и най-многобройната. Заведенията ни са разположени на най-централните места в големите градове, по магистралите и главните пътища на страната.  

Механа "Хъшове" във Варна
Механа „Хъшове” предлага уникални вкусове и аромати. Като добруджанска песен. Е, това с песента беше хем метафора, хем буквалната истина. Защото – няма шега, няма измама – твоите сладки български хапки ще бъдат много по-апетитни и здравословни под кръшните звуци на трио „Добруджански славей”.  

Ресторант Луксор в Бургас
В сърцето на Бургас, само на метри от плажа се е настанило малко кътче от Италия. Най-добрият италиански ресторант в града – Луксор - печели приятели и почитатели от 2005 г,а екипът от професионалисти в кухнята със своите експерименти успява да запази титлата „най” вече 5 години.

Коментари за Топ 10 Ресторанта (0)